Woning laten verbouwen? Tijd om op vakantie te gaan

Hoe bevalt jouw huis? Vind je het misschien tijd om de boel eens wat grondiger aan te pakken? Je houten vloer opknappen kan bijvoorbeeld een wereld van verschil maken voor de look en feel van je interieur. Of wat dacht je van een nieuwe keuken laten plaatsen en, als er dan toch geklust wordt, ook gelijk de hele benedenverdieping maar een likje verf geven? Je merkt het al, van het één komt het ander en voor je het weet staat je hele huis bijna letterlijk op z’n kop. Natuurlijk allemaal voor het goede doel en het eindresultaat mag er straks ook echt zijn, maar de vraag is of jij wel thuis wilt zijn tijdens zo’n verbouwing. Zijn er misschien alternatieven?

Lekker weg

Ja! Er is een heel handig alternatief waar je ook nog eens heel blij van zult worden. Had je er al eens aan gedacht om lekker op vakantie te gaan terwijl er in jouw huis gewerkt wordt? Hoe relaxed is het om de sleutel aan de professionals te geven terwijl jij met je volgepakte koffer het huis verlaat. Wetende dat je terug zult komen in een geweldig nieuw huis dat weer voorzien is van alle gemakken. Misschien moet je even een drempel over om je huis zomaar achter te laten bij relatief vreemden. Maar als jij je voorwerk goed doet, zul je al snel merken dat je huis in vertrouwde handen is.

Voorbereiden

Ben je wel toe aan vakantie? Combineer dat dan mooi met de verbouwing! Ga snel reisinspiratie op doen, zodat je nog meer zult genieten van je reis. Je bent niet de enige die z’n huis gewoon verlaat tijdens een verbouwing. Een heel ingewikkeld stappenplan hoef je er ook niet van te maken. Het zit ‘m allemaal in de voorbereiding. Zorg dat voor de mensen die in je huis aan het werk zijn volledig duidelijk is wat jouw wensen zijn. Je bent er immers zelf niet op het moment dat zij zich afvragen hoe je iets precies bedoeld hebt. Om die reden kan het handig zijn een van de vaklui mee te nemen naar bijvoorbeeld de keukenzaak waar je een keuken gekocht hebt. De bouwvakker en keukenverkoper kunnen dan samen de tekeningen en technische details doornemen en eventuele vragen aan jou voorleggen.

Vloer aanpakken

En eigenlijk geldt het op die manier voor elke klus die je aan wilt pakken. Laat je de vloer aanpakken terwijl je weg bent? Zorg dan dat bijvoorbeeld volkomen duidelijk is in welke richting de planken gelegd moeten worden, hoe de plinten bevestigd moeten worden en wat voor kleur kitrand je terug wilt zien als je weer thuis komt.

Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Geniet van twee dingen tegelijk: een heerlijke vakantie en de wetenschap dat je huis weer als nieuw is bij thuiskomt. Hoe relaxed wil je het hebben?

 

Ook interessant