Op zoek naar romantiek in Parijs

Parijs is bij uitstek de stad van de liefde en de romantiek. Vanuit Nederland is het een ideale plek voor een korte vakantie of een lang weekeinde. Als je met de auto gaat is het een kleine vijf uur rijden. Als je de TGV neemt, begint het genieten al bij het vertrek. Want je stapt uitgerust uit in het centrum, vaak op loopafstand van een aantal leuke hotels in Parijs. Het grote voordeel van een hotel in het centrum van Parijs is dat je alle bekende bezienswaardigheden te voet kunt bereiken.

Het hotel als uitvalsbasis

Tijdens een korte vakantie in een hotel in het centrum van Parijs kun je echt tot rust komen. Je hebt geen stress over hoe het openbaar vervoer in elkaar zit, want de afstanden zijn klein genoeg om overal te voet naartoe te gaan. Daardoor ben je vanuit een hotel in het centrum van Parijs heel flexibel. De Champs Elysees, de Notre Dame, het Louvre en de Eiffeltoren; het ligt allemaal tamelijk dicht bij elkaar in de buurt. Als je op den duur toch moe bent van het lopen neem je gewoon een taxi terug naar het hotel.

Tip voor een romantisch dagje in Parijs

Een perfect dagje vanuit één van de hotels in Parijs begint met op je gemak opstaan en genieten van een voortreffelijk ontbijt. Daarna ga je lekker het centrum in naar een bezienswaardigheid, cultuur opsnuiven of winkelen in één van de luxe winkelstraten. De lunch gebruik je uiteraard in een typisch Franse eetgelegenheid, natuurlijk vergezeld van een flink glas rode wijn. Aan het eind van de middag heb je tijd om in het hotel even uit te rusten en te douchen. Dan ben je weer in topvorm om in de avond te eten in een Frans restaurant en je daarna eventueel onder te dompelen in het nachtleven.


De Latijnse wijk

Op de diverse hotelsites kun je goede tips krijgen over een geschikt hotel. Deze sites geven niet alleen goede informatie over de hotels, maar ook aanbevelingen over wat je tijdens je vakantie kunt doen. Eén van de sites is erg enthousiast over Quartier Latin, de Latijnse wijk. Die is bekend om zijn oude universiteiten, prachtige architectuur, ontelbare terrassen en restaurant te midden van stoffige boekenwinkeltjes in smalle kronkelige steegjes. Een hotel in de Latijnse wijk is een prima uitvalsbasis voor een korte vakantie in het centrum van Parijs.

Ook interessant