De 5 mooiste bezienswaardigheden in Cambodja

Wie van reizen houdt, is er vast al eens geweest óf heeft het op zijn wishlist staan: Zuidoost-Azië. De Filipijnen, Thailand en Indonesië zijn mogelijk de eerste landen die in je opkomen wanneer je denkt aan een reis naar deze regio. Dat is niet zo vreemd, want het warme klimaat, de prachtige stranden en natuur in deze landen, nodigen uit voor een prachtige reis. Maar wist je dat ook een bezoek aan Cambodja zeer de moeite waard is? Dit indrukwekkende buurland van Thailand is prachtig en beschikt over alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis!

Het zal je niet ontgaan zijn dat Cambodja een land is met een zeer heftige geschiedenis. De extreem heftige burgeroorlog in het land heeft enorme sporen achter gelaten, wat ook de dag van vandaag nog voelbaar en zichtbaar is. Dat is ook niet zo gek, te bedenken dat deze oorlog slechts 40 jaar geleden plaatsvond. Gelukkig vinden steeds meer reizigers hun weg naar dit prachtige land. Een logische ontwikkeling aangezien het land zoveel moois te bieden heeft!  Wat je zeker niet mag missen wanneer je dit land bezoekt? Hier volgen de 5 mooiste bezienswaardigheden:

1.Angkor Wat

Tijdens een rondreis Cambodja zal je deze bezienswaardigheid niet overslaan. Angkor Wat vormt ook wel het ‘hart van Cambodja’ en trekt ieder jaar weer meer toeristen. Dit prachtige tempelcomplex is één van de belangrijkste archeologische gebieden in Zuidoost-Azië. De tempels zijn gebouwd tijdens het bekende ‘Khmer rijk’, wat toen het machtigste rijk van Zuidoost-Azië was. Wist je dat Angkor Wat het grootste religieuze monument ter wereld is? Het totale terrein is dan ook enorm: circa 400 vierkante kilometer. Dit moet je een keer gezien hebben!

2.Phnom Penh

Natuurlijk wil je wanneer je naar Combodja gaat ook een bezoek brengen aan de hoofdstad: Phnom Penh. Verwacht van Phnom Penh geen ontzettend grote stad, maar wel een typisch Aziatische stad. Prachtige oude tempels, lokale marktjes en een stad waar zowel armoede als rijkdom het straatbeeld vormen. Het is een ‘kleine maar fijne’ stad om heerlijk doorheen te slenteren. Dat is maar goed ook want de stad heeft geen openbaar vervoersysteem. Heb je weinig tijd of heb je geen zin om veel te lopen? Geen zorgen; dan pak je gewoon een tuktuk.

3.Killing Fields en de S-21 gevangenis Tuol Sleng

Pol Pot en zijn rode Khmer regime hebben een niet te bevatten aantal slachtoffers gemaakt: er werden tussen de 1.7 en 2 miljoen mensen vermoord. Slachtoffers werden gemarteld in de S-21 gevangenis (Tuol Sleng). Mannen, vrouwen en kinderen werden vermoord en begraven op de Killing Fields. De gitzwarte geschiedenis van Cambodja wordt bij een bezoek aan de Killing Fields en de S-21 gevangenis niet alleen zicht-, maar ook voelbaar. Een bezoek aan deze plaatsen zal je niet in de koude kleren gaan zitten en enorme indruk op je maken. Toch zijn deze plaatsen een ‘must see’ om Cambodja en haar inwoners te leren kennen en begrijpen.

4.Serendipity Beach, Sihanoukville

Bij een reis naar Cambodja denk je niet direct aan het strand. Logisch ook, gezien de indrukwekkende geschiedenis van het land en het relatief kleine stuk kust waarover het land beschikt. Heb je wel behoefte aan zon, zee én gezelligheid? Bezoek dan Serendipity beach in Sihanoukville. Dit strand wordt ook ook wel ‘het uitgaansstrand’ van Cambodja genoemd, dus aan hotels, restaurants en barretjes heb je hier geen gebrek!

5.Heerlijk ontspannen: Monkey Island (Koh Rong)

Wil je dolgraag genieten van het strand, maar mag het van jou best wat rustiger? Of heb je na alle indrukken en culturele uitstapjes even behoefte om compleet te relaxen? Ga dan heerlijk ontspannen op Koh Rong, oftewel Monkey Island. Dit eilandje ligt op circa 20 kilometer van Sihanoukville en geeft je met haar prachtige witte strandzanden, het echte ‘eiland-gevoel’. Bezoek dit paradijselijke eiland om je PADI te halen, of juist om even helemaal niets te doen!

Ook interessant