De leukste plekken om te kamperen in Europa

Waar sommige toeristen maar al te graag in een mooi hotel in een prachtige badplaats verblijven, kiezen ook nog steeds genoeg Nederlandse vakantiegangers voor een kampeervakantie. De rust, de gezellige sfeer en het echte vakantiegevoel maakt dat veel mensen elk jaar weer met veel plezier naar de camping gaan. Tegenwoordig kun je zowel dichtbij huis leuk kamperen, maar ook op genoeg andere plekken in Europa. Voor veel mensen een leuke kans om met de caravan of vouwwagen de mooiste plekken van Europa te ontdekken. Wij vertellen je graag meer over een aantal leuke kampeerplekken in Europa.

Costa Brava

De Costa Brava is het kustgebied in het noordoosten van Spanje. Vanaf de grens met Frankrijk tot ongeveer Barcelona vind je een kilometerlange kustlijn met daaraan de leukste badplaatsen, zoals Callela, Platja d’Aro, Estartit en Malgrat de Mar. Rondom deze badplaatsen vind je niet alleen mooie hotels, maar ook veel prachtige campings. Er is hier voor ieder wat wils: van grote campings met veel vertier en animatie tot wat rustigere campings op een afgelegen plek. Wat je dus ook zoekt in een camping, grote kans dat je het aan de Costa Brava vindt.

Belgische Ardennen

Wat dichter bij huis vind je de Belgische Ardennen. Deze regio ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf Maastricht en is de laatste jaren erg in opkomst onder Nederlandse vakantiegangers. In dit heuvelachtige gebied vind je meerdere campings waar jij tijdens je vakantie kunt verblijven. Rond deze campings kun je allerlei activiteiten doen. Zo zijn er veel wandelroutes en prachtige paden om te fietsen en mountainbiken en kun je het water opgaan met een kajak of kano. In de avond keer je terug naar je fijne camping om daar weer helemaal tot rust te komen.

Om optimaal te kunnen genieten van je kampeervakantie, heb je goede spullen nodig om mee te nemen. En natuurlijk ook een kwalitatieve tent, vouwwagen of caravan mag daarbij niet ontbreken. Laat je daarin adviseren door een autoriteit op het gebied van kampeerspullen, zoals Combi Camp vouwwagens. Een vouwwagen van Combi Camp is van hoge kwaliteit en zal jou zeker niet teleurstellen tijdens je vakantie. Goede reis!

Ook interessant