Veilige activiteiten voor een coronavrije vakantie in Frankrijk

Nog even en je gaat op vakantie naar Frankrijk. Dat een vakantie naar het buitenland op eigen risico is, betekent niet je deze zomer thuis moet blijven. De maanden in thuisquarantaine hebben je behoefte aan vakantie alleen maar groter gemaakt. Door de juiste maatregelen te treffen kun je van jouw vakantie in Frankrijk toch een succes maken. Een vakantiehuis huren is bijvoorbeeld een goed idee om veilig te genieten van je vakantiebestemming. Want in een eigen vakantiehuis beschik je over je eigen sanitaire voorzieningen. En bovendien heb je (vaak) een eigen tuin met terras. Dat alleen al geeft een veilig gevoel van vakantie vieren in Frankrijk. Relaxen op het terras of een duik in het zwembad is altijd goed, maar natuurlijk wil je ook iets ondernemen en zien van de omgeving. In dit artikel geven we een aantal vakantietips, waarmee je vooral rustig en ongestoord kunt genieten, in welk deel van Frankrijk je ook verblijft.

Geen bezoek aan populaire trekpleisters

Juist omdat een vakantie naar het buitenland op eigen risico is, neem je het zekere voor het onzekere door populaire trekpleisters dit jaar te vermijden. Het zal er rustiger zijn dan voorgaande jaren, maar doordat de Fransen ook vakantie in eigen land vieren, zoek je de drukte liever niet op. Dit jaar ga je vooral voor rust en ontspanning naar Frankrijk. Gelukkig zijn er genoeg activiteiten te bedenken waarvan je helemaal ‘zen’ wordt.

Sla een balletje op de golfbaan

In de omgeving van het vakantiepark vind je golfbanen waar je een golftraining kunt volgen of juist je skills kunt trainen. Of je nu beginner of expert bent, de golfbanen zijn geschikt voor elk niveau. In de zomervakantie worden er voor kinderen ook golfclinics georganiseerd. Op de golfbanen is het relatief rustig en je bent ook nog eens sportief bezig. Het is verstandig om vroeg te starten, want in de zomer loopt de temperatuur in Frankrijk snel op.

Wandelen in de natuur, de bergen of een wijngaard

In de ongerepte natuur kom je zeker tot rust. Frankrijk is prachtig en het gevarieerde landschap nodigt uit om de schoonheid van dichtbij te ontdekken. Bovendien weet je zeker dat je hier vrijwel op jezelf aangewezen bent, tenzij je er voor kiest om met een gids op pad te gaan. Verblijf je bijvoorbeeld op een vakantiepark in de Languedoc, dan kun je gaan wandelen in de Pyreneeën. Van dichtbij ontdek je hoe mooi dit gebergte is. En met een beetje geluk kom je dieren tegen. Neem ook een verrekijker mee en je ontdekt nog meer flora en fauna.

Ook wandelen in een wijngaard is de moeite waard, Frankrijk kent meerdere beroemde wijngaarden, zoals de Cahors wijngaarden. Hier vind je ook wijnhuizen of wijnkastelen. Kom je in een wijnstreek een bordje met ‘degustation’ tegen? Dan kun je een kijkje nemen en vaak wijnen proeven of kopen.

Luieren aan een rivierstrandje

Langs de rivieren de Dordogne en de Lot vind je vele rivierstrandjes. Hier is het over het algemeen heel rustig. Hier kun je lekker op de fiets naar toe, lezen, luieren en een beetje zwemmen. Langs de Lot vind je de mooiste plaatsen van Frankrijk zoals Cahors, Puy l’Evêque en Saint-Cirq-Lapopie. Die zijn zeker een fietstochtje waard. Ook kanoën en varen op de rivieren in de Dordogne ,maar ook op de andere rivieren en meren in Frankrijk zijn een geschikte activiteit op je vakantie in coronatijd.

Ook interessant