Vier redenen waarom je Denemarken moet bezoeken

Wist jij dat Denen de gelukkigste mensen ter wereld zijn? Het zal je niet verbazen als je weet dat Denemarken een goed georganiseerd en prachtig land is. Oud en modern worden hier uitstekend met elkaar gecombineerd. De perfect geplaveide straten brengen je naar de wildste nachtclubs. En terwijl je door de straten fietst, rijden de bussen op biobrandstof rustig langs je heen. De inwoners van Denemarken zijn trots op hun afkomst en hun verleden als Vikingen, maar ze zijn tegelijkertijd ook supervriendelijk. In het land kun je ook nog heerlijk eten. Geen wonder dus dat de Denen zo gelukkig zijn. Maar dat is nog niet alles. Vergeet het beroemde Deense design, de vele kunstgalerijen, interessante musea en tofste festivals niet. Nog niet overtuigd dat je Denemarken gezien moet hebben? We geven je nog vier redenen waarom je naar Denemarken moet.

Stille fjorden, schitterende stranden

Dat Denemarken een prachtige kust heeft met vele kilometers zandstranden en honderden eilanden is welbekend. Voor de echte strandliefhebber biedt de Deense kust alles wat ze kunnen wensen. Hoge duinen, fijne golven en stille fjorden liggen hier op je te wachten. In het noordelijke deel van Jutland ligt een van de mooiste fjorden van Denemarken. Het Mariager Fjord is maar liefst 35 kilometer lang en zeer indrukwekkend om te bezoeken. Niet alleen strandliefhebbers, maar ook watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Deense kust. Watersporters kunnen het beste naar de stranden aan de Noordzee gaan. Deze zijn enorm breed en de golven zijn precies goed om bijvoorbeeld op te surfen. Als je Denemarken op vakantie wil met kinderen dan is het boeken van een vakantiehuisje bij één van de stranden aan de Oostzee ideaal. Hier is de zee een stuk rustiger en de stranden niet zo heuvelachtig. Zwemplezier gegarandeerd!

Verken Kopenhagen op de fiets

Om echt goed kennis te maken met de Deense hoofdstad kun je het beste te voet of met de fiets de stad gaan verkennen. Huur een fiets en bekijk alle bezienswaardigheden eenvoudig van dichtbij. De stad heeft meer dan genoeg te bieden, zoals het beroemde standbeeld van de kleine zeemeermin of het architectonische hoogstandje de Round Tower Observatory uit de zeventiende eeuw. Ook de musea met gereconstrueerde dorpjes en musea die opgedragen zijn aan plunderaars zijn zeker het bezoeken waard.

Ontsnap aan de drukte op Bornholm

Denemarken is een prachtig land, maar het is ook een van de meest drukbevolkte landen in Europa. Als je even aan de mensenmassa’s wilt ontsnappen is een bezoek aan het eiland Bornholm ideaal. Het wordt niet voor niets het ‘Zweedse Paradijs’ genoemd. Op zo’n 200 kilometer van Kopenhagen, tussen Zweden en Polen, vind je een van de grootste bossen van Europa. Door de strategische ligging zijn hier vele veldslagen uitgevochten. Tegenwoordig is het eiland een toevluchtsoord voor mensen die rust en ruimte zoeken. De schitterende kust is heerlijk om te bezoeken, maar ook het kleurrijke binnenland heeft meer dan genoeg te bieden.

Bekijk adembenemend Jutland

Een prachtig ruw landschap, met eindeloze witte stranden, hoge kliffen en uitgestrekte bossen is kenmerkend voor de kust van Noord Jutland. Het licht hier is magisch en trekt al eeuwenlang toeristen en kunstenaars aan. Bezoek het sfeervolle kustplaatsje Skagen of de bruisende stad Aalborg en verblijf in een vakantiepark aan zee. De eeuwenoude begraven vuurtoren Rubjerg Knude is ook zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Ook West Jutland is schitterend. Hier vind je het Nationaal Park Waddenzee, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het natuurgebied, dat vooral bekend staat om de vele vogelsoorten, strekt zich uit van Nederland tot aan Denemarken.

Ook interessant