Met de kinderen naar Namibië? 4 tips voor spectaculaire familiereis!

Een familiereis naar het prachtige en onbevangen Namibië is altijd een aanrader, ook met kinderen! Zeker als jouw kinderen jong zijn en je nog niet aan schoolvakanties gebonden bent is een reis door Namibië een geweldige optie. Er zijn talloze verblijfplaatsen die geschikt zijn om te overnachten -of zelfs om te kamperen- met de kids. Besteed even de tijd aan een goede planning, of laat je door een gespecialiseerde reisorganisatie adviseren over een speciale familiereis Namibië. Op die manier zullen zowel jij als de kinderen een onbezorgde vakantie tegemoet gaan. Wat je zeker moet doen en zien tijdens deze spectaculaire vakantie, lees je in onze 4 tips.

1. Maak het jezelf comfortabel

Op een familiereis door Namibië kun je met een gerust hart voor comfortabele opties gaan, zonder daarbij aan avontuur te verliezen! In de Nationale Parken zijn leuke vakantiehuisjes te vinden. Het grote voordeel van dit soort accommodatie is de aanwezigheid van een veranda waarop jij en jouw partner nog even in de zon kunnen genieten terwijl de kinderen al naar bed zijn. Naast dit soort comfortabele huisjes zijn ook de campings in Namibië voorzien van ruim opgezette plaatsen. Een tip als je langer op één verblijfplaats wilt blijven, is om ieder geval een keukentje te regelen zodat jullie zelf kunnen koken. Vanuit jullie basiskamp kun je de omgeving vaak oneindig verkennen, er is hier meer dan genoeg te doen!

2. Ontdek samen het sprookje van woestijnland Namibië

Eén ding is zeker: door de kinderen wordt Namibië zonder twijfel ervaren als een sprookje. Maak een wandeling waar dan ook en ze zullen zich verbazen over gekke planten, indrukwekkende kliffen en rotsen, de onverharde wegen, maar ook over wilde dieren en hoe de warme, zonnige dagen worden onderbroken door koude nachten. Wring je dus niet in allerlei gekke bochten om zoveel mogelijk te kunnen doen en zien; er valt in de nabije omgeving van waar jullie slapen voldoende te ontdekken voor een spectaculaire familiereis!

3. Op safari tijdens jullie familiereis? Bezoek Etosha National Park

Een safari mag op jullie familiereis door Namibië zeker niet ontbreken. Een aanrader om wilde dieren te spotten met kinderen is het Etosha National Park. Dit park is relatief plat en open, waardoor het spotten van wilde zebra’s en giraffes een eitje wordt! Sommige organisaties bieden bij hun safari’s interactieve spelletjes voor de kinderen aan. Zo kunnen jullie op pad met een checklist of zelfs een clipboard. Na de safari plonst de hele familie lekker in één van de vele zwembaden die het park rijk is.

Hier lees je alvast meer over de 5 meest indrukwekkende dieren die je in het wild kunt zien

4. Leef als de Himba of Bushman

Dit is een échte aanrader voor families die op zoek zijn naar avontuur of de kids in aanraking willen laten komen met andere culturen. In Namibië is het nog mogelijk traditionele stammen, zoals de Himba en de Bushman, te ontmoeten. Vooral het ontmoeten van de Bushman is een spectaculaire ervaring tijdens jullie familiereis. Ze zijn geweldig met kinderen en leren ondanks de taalbarrière (dit volk spreekt echt alleen Afrikaans!) hoe je vuur kunt maken, spelen samen met jullie traditionele spelletjes, of ze nemen jullie mee op een heuse spoorzoektocht! Dit is een ervaring om nooit te vergeten.

Ook interessant