Deze 5 items zijn onmisbaar tijdens je vakantie!

Of je nu op safari gaat in Afrika of op een gezellige stedentrip in Europa: tijdens je vakantie wil je niet al te veel spullen met je meeslepen. Kleren zoals een badpak of zwembroek, zomerkleren en een warme bedrukte sweater zul je waarschijnlijk niet zo snel vergeten. Maar zorg er in ieder geval voor dat je ook de volgende 5 onmisbare items bij je hebt.

Een waterfles

Het is altijd belangrijk om genoeg water te drinken, maar zeker als je op vakantie gaat kan dit een uitdaging zijn. Je drinkt niet even snel wat uit de kraan en het is zonde om iedere keer weer plastic flessen met water te kopen. Voor het milieu en voor jezelf valt het daarom aan te raden om een eigen waterfles mee te nemen. De Dopper is erg populair. Als je met vrienden of vriendinnen op vakantie gaat is het ook een leuk idee om je dopper te bedrukken.

Een powerbank

Met je telefoon kun je tegenwoordig alles: van even snel het hoteladres checken tot je vliegtickets boeken, foto’s maken en je wekker zetten. Op vakantie maak je misschien nog wel meer gebruik van je telefoon dan thuis, want je beleeft zo veel leuke momenten die je vast wilt leggen. Met een powerbank zorg jij er voor dat je nooit met een lege batterij zit. Als je op vakantie gaat waar elektriciteit niet vanzelfsprekend is kun je zelfs kiezen voor een solar powerbank, die zichzelf oplaadt in de zon.

Oogmasker en oordopjes

Al in het vliegtuig, de trein of de auto komen ze van pas. Met een oogmasker op en oordopjes in kun jij overal een uiltje knappen. Zeker als je gaat backpacken valt het aan te raden om deze items mee te nemen. Je weet maar nooit hoe actief je kamergenoten zijn, op welke tijd het licht uitgaat en wanneer de laatste persoon eindelijk stil is.

Reis EHBO setje

Op vakantie kun je een keertje ziek worden. Wellicht krijg je last van je maag door het eten, verbrand je erg of loop je zelfs een zonnesteek op. In jouw EHBO doos neem je sowieso pleisters, gaasjes, een schaar en ontsmettingsmiddel mee. Het is daarnaast verstandig om insecten werende spray mee te nemen, pijnstillers, een tekentang, anti-diarree tabletten en condooms of de pil. De Consumentenbond heeft een uitgebreid advies over de beste EHBO doos.

Ook interessant