4x gratis activiteiten in New York

Dat New York een dure stad is, is algemeen bekend. Het indrukwekkende uitzicht bekijken vanaf Top of the Rock, een drankje doen bij een rooftopbar en misschien daarna nog een show bekijken op Broadway? Je bent al snel vele dollars kwijt in the city that never sleeps. Toch zijn er veel dingen die je gewoon gratis kunt doen en net zo leuk zijn. Dan houd je mooi wat geld over om te shoppen!

Activiteiten in het Bryant park

In de zomer is Bryant Park the place to be voor gratis activiteiten. Je kunt dan iedere maandag genieten van gratis gouden klassiekers in de buitenlucht tijdens HBO Bryant Park Summer Film Festival en op donderdagen worden er bekende Broadwaysongs opgevoerd. Neem dus een kleedje en wat te eten mee en je hebt een heerlijke avond voor niets! Verder worden er yoga-, dans- en Tai Chi-lessen gegeven waar je gratis aan mee kunt doen. Wil je een selfie posten tijdens je downward facing dog? Kan ook! Het park biedt namelijk gratis wifi voor alle bezoekers.

Ook wanneer je New York in de winter bezoekt is er in Bryant Park trouwens genoeg te beleven, er staat dan namelijk een schaatsbaan midden in het park! De toegang is gratis, je betaalt alleen huur voor de schaatsen als je deze niet zelf hebt meegenomen.

Fietsen door de stad

Wil je de stad op zijn Nederlands bekijken, ga dan op de fiets. Maak een tocht dwars door Downtown Manhattan, over de Brooklyn Bridge of langs de Hudson. Je kunt voor een paar dollar zelf een fiets huren, maar je kunt ook met een Nederlandse gids de stad verkennen. Overal in Manhattan zijn fietspaden te vinden, tot in Central Park aan toe. Je mag fietsen op de grote recreatieroute in het park. Dit is wel allemaal eenrichtingsverkeer, dus let op dat je alleen tegen de klok in rijdt! Als je wilt stoppen om iets in het park te bekijken, zoals Strawberry Fields (de plek waar John Lennon graag kwam en waar fans hem nu herdenken), kun je afstappen en verder lopen met je fiets aan de hand.

Zwaaien naar Lady Liberty

Een boottocht naar het Vrijheidsbeeld mag niet op je to­-do­list voor New York ontbreken! Je kunt tickets kopen voor de ferry naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, maar je kunt ook de Staten Island Ferry nemen. Dit is een gratis ferry die van en naar de wijk Staten Island vaart. Hij komt langs het Vrijheidsbeeld, en ook al is het geen sightseeing-boottocht, vanaf het achterdek heb je alsnog een erg mooi uitzicht op het beeld en de skyline van Manhattan.

Verborgen parel

Ik kan je ook aanraden om een ritje te maken met de Roosevelt Island Tram. Je kunt betalen met je metrokaart, wat betekent dat je helemaal niks betaalt als je een 7-­Day Unlimited Ride MetroCard hebt! De tram brengt je naar het kleine Roosevelt Island, midden in de East River. De rit zelf is erg leuk en vanaf het eiland heb je een geweldig uitzicht op de skyline.

En dat is niet alles, er zijn nog veel meer insidertips voor gratis dingen om te doen in New York!

Ook interessant