De top 5 leukste kerstmarkten van Europa

Het weer brengt je misschien nog niet helemaal in de stemming, maar de pepernoten liggen toch echt al op je te wachten in de supermarkt. Dat betekent dat we weer richting de feestdagen gaan! De heerlijke geur van dennenbomen en glühwein, de gezelligheid van familie om je heen tijdens het kerstdiner en zelfs de kou maken de decembermaand zo’n succes. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk: kerstshoppen! Daarom heb ik de 5 leukste kerstmarkten in Europa voor je op een rijtje gezet.

Düsseldorf

We trappen af met een echte klassieker, de kerstmarkt van Düsseldorf, één van de grootste en mooiste kerstmarkten in Duitsland. Ondanks de enorme populariteit van deze markt, heeft het zijn authentieke karakter weten te behouden en hangt er een knusse en gezellige sfeer, dat is nu precies waar we zo blij van worden! Van 17 november tot 23 december verandert de binnenstad van Düsseldorf in een sprookjesachtige bestemming. Op 6 verschillende locaties in het centrum kun je terecht voor je kerstinkopen, wat in totaal zorgt voor anderhalve kilometer kerstmarkt, wat wil je nog meer? Bekijk hier onze Düsseldorf deal!

Londen

Op naar betoverend Londen! Misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar de Londense kerstmarkt doet zeker niet onder voor de Duitse varianten. De Engelsen zijn dol op kerst en pakken het dan ook heel serieus aan. Bewonder de duizenden kerstlichtjes bij Harrods, wandel door het sfeervolle Covent Garden en sla cadeaus in op Oxford Street. Aan de voet van de London Eye – het grote, bekende reuzenrad – wordt elk jaar een gezellige kerstmarkt gehouden. De Britten weten wel van uitpakken: een kerststal, een schaatsbaan, lokale lekkernijen en swingende kerstmuziek. Jingle all the way! Bekijk hier onze Londen kerstdeal.

Boedapest

Op zoek naar een combinatie van stedentrip en kerstmarkt, zoek niet verder dan Boedapest! Verliefde stelletjes en gelukkige gezinnen struinend door de sfeervol verlichte straten, op zoek naar de mooiste cadeaus voor hun dierbaren. Geloof me, mooier dan dit wordt het niet. Wanneer de zomer afloopt, maken de zwoele zomernachten van Boedepast plaats voor sneeuw en de zomerse terrassen voor kerstmarkten. In het hart van Pest op het Vörösmarty staat ongetwijfeld de fraaiste markt van allemaal. Klik hier voor de Boedapest deal en ga het met eigen ogen ontdekken!

Strasbourg

Strasbourg, Capitale de Noël! Niet voor niets wordt de stad de hoofdstad van Kerstmis genoemd. Deze aan Duitsland grenzende stad in de Elzas, is de officiële zetel van het Europees Parlement. Maar in de aanloop naar kerst, moet het parlement toch echt plaats maken voor de 300 kerstkraampjes die opgesteld worden door het hele stadscentrum. Al sinds 1570 is het plein rond de indrukwekkende kathedraal het decor voor een sfeervolle kerstmarkt. Klik hier voor een onvergetelijke kerst in de Elzas, inclusief wijnproeverij! Dat klinkt toch als (kerst)muziek in de oren.

Koblenz

Last but not least, Koblenz! Voor kerstmarkt nummer 5 gaan we weer terug naar Duitsland. We kunnen dan ook niet ontkennen dat onze oosterburen wel weten hoe je een kerstmarkt tot een succes maakt. De traditionele Koblenz kerstmarkt vindt plaats op verschillende locaties in de schilderachtige omgeving van de historische stad. Erg leuk om te zien zijn de 24 dakraampjes van het stadhuis die samen een adventskalender vormen. Bij de Liebfrauenkirsche is een kunstnijverheidsmarkt waar de producten op het moment zelf worden gemaakt. Tijdens het ‘sterrenshoppen’ tot middernacht is er nog veel meer te ontdekken! Bekijk hier onze deal voor een paar nachtjes nostalgisch genieten in Koblenz.

Nou houdt het natuurlijk niet op bij deze lijst. Zo heb je er in Nederland ook velen, en zullen in andere landen ook overal kerstmarkten opduiken. Genoeg keuze dus om wat leuke kerstspullen te scoren. Welke kerstmarkten heb jij al bezocht, en waar wil je nog graag heen?

Ook interessant