5 redenen waarom Bali op jouw bucketlist thuishoort

Bali wordt de laatste jaren steeds populairder en dat heeft een goede reden. In Bali vind je voor iedereen wat moois. Of je nou een natuurliefhebber bent of het liefst de hele dag op het strand licht bruin te bakken, Bali heeft het allemaal. Bali hoort zeker thuis op jouw bucketlist, hieronder 5 redenen waarom je Bali zeker eens moet bezoeken. Bekijk ook het online magazine en bezoek een reisblog voor meer inspiratie.

1. De meest indrukwekkende tempels

Bali is relatief klein, maar heeft enorm veel tempels. Door heel het eiland zijn tempels te vinden, van grote tempels tot kleine tempels. Bali heeft wel 6000 tempels, je kan ze natuurlijk nooit allemaal bezoeken, maar de mooiste tempels zijn: Pura Tirta Empul, Tanah Lot tempel, Pura Taman Saraswati tempel en de Lempuyang-tempel.

2. Bali is erg goedkoop

In vergelijking met Nederland is alles in Bali erg goedkoop. Van een overnachting tot uit eten gaan, alles is een stuk goedkoper dan in Nederland. Zo scoor je al een lekkere smoothie voor nog geen 50 cent.

3. De natuur is prachtig

De natuur van Bali is erg divers, je vindt er rijstplantages, watervallen en vulkanen. Loop door de rijstterrassen of neem een duik in de waterval als je Bali bezoekt.

4. De mooiste stranden

Je kent ze vast wel, e hagelwitte stranden van de foto’s in allerlei online magazines. Bali heeft veel mooie en gezellige stranden. In Bali is het meestal erg lekker weer en dus moet je de tijd nemen om een duik te nemen in de zee en op te drogen op het strand. Je kan ook erg goed surfen op Bali, of je nu een beginnende of ervaren surfer bent, in Bali kan je goed surfen.

5. Bali heeft erg lekker eten

Foodlovers zullen zich al snel thuis voelen op Bali. Je kunt er makkelijk vegetarisch of veganistisch eten, maar ook vind je op Bali de lekkerste burgers, poke bowls, pizza’s en smoothie bowls. De lekkerste traditionele Indonesische maaltijden zijn ook te vinden in Bali, denk hierbij aan nasi of saté. In Bali kan je naast heel lekker ook nog eens heel goedkoop eten. Een maaltijd bij een kraampje op straat kost je nog geen 2 euro.

Ook interessant