Op vakantie met de auto? 5 dingen om in te pakken voor een voorspoedige reis

Ga jij binnenkort op vakantie met de auto? Dan wil je natuurlijk dat jouw reis zo voorspoedig mogelijk verloopt. Door deze 5 dingen in te pakken voor jouw autovakantie ben je overal op voorbereid en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Geniet van een heerlijke en zorgeloze reis.

Op autovakantie? Groene kaart mee

De groene kaart is jouw bewijs dat je auto minimaal WA-verzekerd is. In sommige landen is de groene kaart verplicht, maar voor de zekerheid kun je deze maar beter altijd bij je hebben. Andere belangrijke papieren zijn je kentekenbewijs en je rijbewijs en identiteitskaart of paspoort. Doorgaans zit je kentekenbewijs standaard in het handschoenenkastje, bij de andere belangrijke papieren.

Reservewiel en krik

Je gaat er natuurlijk niet van uit, maar een lekke band heb je sneller opgelopen dan je denkt. Voordat jij onderweg gaat naar je vakantiebestemming is het dus een must dat je controleert of je een reservewiel en krik mee hebt en weet hoe je deze gebruikt. Gooi ook een paar extra auto onderdelen in de auto, zoals reservelampjes. Het is overal verboden om met een kapot voor- of achterlicht te rijden en zo voorkom je gemakkelijk een gevaarlijke situatie tijdens jouw autovakantie.

Startkabels mee op vakantie

Heb jij per ongeluk de verlichting laten branden of de accu op een andere manier leeg laten lopen? Dan is het erg prettig als je startkabels bij je hebt. Iemand anders kan je dan helpen bij het jumpstarten van de motor, zodat jij je weg toch kunt vervolgen zonder dat de pechhulp hieraan te pas moet komen.

Veiligheidshesje en gevarendriehoek

Ook voor het veiligheidshesje en gevarendriehoek geldt dat deze items in sommige landen verplicht zijn om mee te nemen. Zelfs als dit niet het geval is, kan het nog wel verstandig zijn om deze items in je kofferbak te gooien. Daarnaast kan het praktisch zijn om een goede zaklamp mee te nemen mocht het donker zijn als je pech krijgt. Zo kun je jezelf bijschijnen zonder dat je afhankelijk bent van de batterij van jouw mobiele telefoon.

De route

Tegenwoordig kun je de route makkelijk opzoeken op je smartphone. Dit is dan ook niet zozeer iets om in te pakken, maar wel wat om rekening mee te houden. In Europese landen kun je zonder extra te betalen gebruikmaken van je internetbundel. Hierdoor kun je gewoon data gebruiken als je bijvoorbeeld op vakantie naar Spanje gaat. Het gebruik van Google Maps vreet echter wel veel data. Je kunt beter thuis je route al uitzoeken en de route downloaden, zodat dit onderweg geen data kost.

Ook interessant