Alles wat je moet weten bij het kopen van een nieuwe boot

Het aanschaffen van een nieuwe boot kan nogal een lang proces zijn. Dit kan veel tijd en moeite kosten wat het uiteindelijk wel waard is maar natuurlijk wil je het een zon makkelijk mogelijk proces maken. Daarom willen we je graag alles uitleggen over het kopen van een nieuwe boot!

Oriënteer jezelf van te voren

Het is niet verstandig om zonder enige kennis over de boot die je gaat kopen zomaar te gaan kijken. Het is belangrijk dat je van te voren jezelf in leest en jezelf oriënteert in bijvoorbeeld de prijs, specificaties en mankementen van de boot. Zo zorg je ervoor dat je ook nog eens een sterkere positie hebt als het komt op onderhandelen. Zo kun je nog eens enorm veel besparen op de aankoop en heb je toch een goede boot gekocht!

Koop bij een vertrouwde jachtmakelaardij

Enorm belangrijk is dat je zo’n grote aankoop doet bij vertrouwde bronnen. Het is namelijk zo dat een gecertificeerde jachtmakelaar zoals jachtmakelaardij kappers alles eerlijk en goed verloopt. Zo heb je ook nog de service bij eventuele klachten of als je niet tevreden zou zijn over je aankoop. Zo weet je ook dat de boten in perfecte conditie zijn en er nergens over gelogen wordt. Het mooie is ook nog eens dat jachtmakelaardij kappers enorm mooie jachthavens heeft waar je de boten goed kunt bekijken en kunt inspecteren.

Technische punten

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een boot:

  • de motorolie: Check de motorolie goed na, als deze een rare kleur heeft, raar ruikt of metaalschilfers erin heeft dan is het verstandig er even iemand naar te laten kijken omdat de motor anders gauw kapot kan gaan
  • Kijk de bedrading en kabels goed na. Het kan goed zijn dat daar bijna nog nooit naar is gekeken en dus is dat wel eens tijd. De bedrading door een boot kan namelijk makkelijk slijten en daarom is het erg belangrijk dat je die even nakijkt. Dat kan een dure grap worden als je dat niet doet.

Ook interessant