Top 3 singlereis vakantiebestemmingen

Heb je single reizen weleens overwogen? Een singlereis is namelijk de ideale manier om in je eentje (maar tegelijkertijd ook in gezelschap) te genieten van je vrijheid en je grenzen te verleggen. Veel mensen zijn het ermee eens dat iedereen minimaal een keer in het leven alleen op reis moet en die mening delen wij ook. Als je in je eentje reist, dan ontmoet je nieuwe mensen, maar leer je jezelf ook beter kennen. Lijkt dit jou ook wat? In dit artikel delen we de beste single reizen!

1. Tenerife

Een singlereis stelt je in staat om je eigen plan te trekken. Je kunt dus lekker zelf bepalen hoe je je vakantie indeelt: waar en wat je gaat eten mag je bijvoorbeeld helemaal zelf weten en je hoeft met niemand rekening te houden. Dit is natuurlijk heel fijn! Als je naar Tenerife gaat, dan bepaal je dus ook zelf of je lekker naar het strand gaat, op je eigen terras gaat zonnen of naar de dierentuin gaat. Ook bepaal je zelf op welke dag je naar de vulkaan El Teide gaat en mag je zelf weten of je daarna het badplaatsje Puerto de la Cruz aantikt of misschien toch liever weer terug naar je hotel of appartement gaat. Kortom, Tenerife is een veelzijdige vakantiebestemming voor single reizen waar veel te doen is!

2. Rhodos

Alleen op reis gaan is dus heel leuk, maar soms heb je toch de behoefte aan gezelschap. Tijdens een singlereis merk je op sommige momenten namelijk dat je het mist om met iemand te praten. Je kunt dan het thuisfront bellen, maar je kunt natuurlijk ook ter plekke nieuwe mensen ontmoeten. Een verblijf in een hostel maakt dit socializen een stuk makkelijker. Het eiland Rhodos is hier echt ideaal voor en één van de mooiste bestemmingen voor singlereizen naar Griekenland. Er hangt hier een relaxte sfeer en er zijn heel veel gezellige restaurants en bars waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten. Met je nieuwe vrienden valt er genoeg leuks te ontdekken op Rhodos: ga naar de vlindervallei of tik een aantal authentieke pittoreske dorpjes af. Verder heeft Rhodos ook een aantal mooie all-inclusive resorts waar het ook in je eentje prima vertoeven is. Het voordeel van een all-inclusive vakantie in Rhodos is dat alles voor je geregeld wordt en je dus alleen maar hoeft te ontspannen!

3. IJsland

IJsland leent zich ook goed voor single reizen. Dit land heeft een prachtige natuur en uiteraard mag je de warmwaterbronnen van de Blue Lagoon ook niet overslaan. Je hebt alle tijd voor jezelf en komt er heerlijk tot rust. Je ontsnapt uit het dagelijks leven dat vol zit met werk en andere verplichtingen. Alleen reizen is misschien buiten je comfortzone, maar je leert jezelf wel goed kennen in deze periode. Op die manier kun je ook groeien als persoon en als een verbeterde versie van jezelf terugkomen. Dit klinkt misschien vaag, maar toch geldt het voor iedereen die weleens alleen gereisd heeft. Je maakt nieuwe herinneringen en gaat op een avontuur en neemt die nieuwe ervaringen ook weer mee naar huis!

Ook interessant