3 tips voor het boeken van een fly drive reis

Tijdens een fly drive reis boek je jouw vlucht naar een land naar keuze en huur je aansluitend een mooie huurauto op de plek van bestemming. Een fly drive is de perfecte reis voor mensen die graag veel zien van een vakantiebestemming. Populaire landen voor een fly drive reis zijn onder andere Spanje, Portugal, Italië en Kroatië, maar ook buiten Europa kun je prachtige fly drive reizen organiseren. Wat dacht je van een avontuurlijke roadtrip door Amerika of Canada? Met deze drie handige tips regel jij in een handomdraai een geslaagde fly drive vakantie naar jouw ideale vakantieland.

Zoek je favoriete vakantiebestemming uit en boek een ticket

De eerste stap is misschien wel de allerleukste. Waar wil jij naartoe op een avontuurlijke fly drive vakantie? Heb jij bijvoorbeeld altijd al eens Zuid-Afrika willen bezoeken, wil je in alle vrijheid kennismaken met Spanje of misschien lijkt een fly drive door Portugal jou wel fantastisch. De keuze is reuze! Zodra je besloten hebt waar de reis naartoe gaat kun je goedkoop een ticket boeken op een handige vergelijkingswebsite, zoals skyscanner.com. Zeker als je data niet vastliggen of wanneer je buiten de vakantieperiodes vliegt kun je hier goede deals vinden.

Boek een goede huurauto

Tijdens een fly drive reis wil je waarschijnlijk flink wat kilometers maken. Op het gebied van huurauto’s is er veel aanbod. Ben je op zoek naar een kleine auto of rij je liever in een luxe uitvoering? En kies je voor handgeschakeld of een automaat? Als je naar de zon toe gaat is het ook erg gaaf om voor een cabrio te kiezen. De verhuurmaatschappijen die gevestigd zijn op het vliegveld hebben de keuze uit veel modellen en types. Regel vooraf een goede verzekering of kies voor deze optie tijdens het boeken, zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan. Als je bijvoorbeeld met kleine kinderen reist is het vaak mogelijk om extraatjes als kinderzitjes te reserveren en verhuurbedrijven bieden ook de optie om navigatieapparatuur te huren. Dit komt goed van pas als je buiten Europa reist, waar je niet kosteloos gebruik kunt maken van jouw databundel. Vergeet niet om je creditcard mee te nemen op vakantie, deze heb je nodig om de auto te huren.

Stippel een route uit

Door van tevoren onderzoek te doen naar je bestemming kun je alvast een route uitstippelen langs bezienswaardigheden, dorpen, steden en stranden die je absoluut niet wilt mislopen tijdens je fly drive reis. Je kunt er ook voor kiezen om van tevoren al jouw hotels, B&B’s of appartementen te boeken zodat je zeker weet dat jij op de mooiste plekjes kunt verblijven. Als je geen tijd of zin hebt om je eigen fly drive reis te organiseren kun je dit natuurlijk ook overlaten aan een professionele organisatie, die alles voor je uit handen kunnen nemen.

Ook interessant