4 Hotspots om te bezoeken als je op vakantie bent in Duitsland

Het is de laatste jaren minder populair geworden om een vakantie ver weg te boeken. Niet alleen de coronacrisis, maar ook de hoge uitstoot van lange vliegreizen houden ons tegen. Gelukkig kun je dicht bij huis ook een prachtige vakantie beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van ons buurland Duitsland? Hier rijd je heel gemakkelijk zelf met de auto heen. Eenmaal aangekomen waan je je in een ver land met hoge bergen, sprookjesachtige kastelen en Middeleeuwse dorpjes. Hoe mooi Duitsland kan zijn, laten we je graag zien in dit artikel. Ga je jouw volgende vakantie in Duitsland vieren? Dan zijn dit de 4 hotspots die je écht niet mag missen!

Hotspot 1: Wijnen in het Duitse Moezeldal

Is Frankrijk voor jou het land van goede wijnen? Dan ben je vast en zeker nog nooit in het Moezelgebied geweest. Op zo’n drie uur rijden vanaf Maastricht vind je het romantische Moezeldal. Dit is één van de mooiste gebieden van Duitsland! Rijd langs de rivier de Moezel en ontdek schattige dorpjes en imposante kastelen. Vergeet niet te stoppen om een wijn te proeven uit één van de wijngaarden die het Moezeldal rijk is. Tip: vanaf terrasjes in het dorpje Cochem heb je een prachtig uitzicht over het dal.

Hotspot 2: In het Schwarzwald komen sprookjes tot leven

Noem eens een sprookje dat jou vroeger werd voorgelezen? De kans is groot dat deze ooit werd geschreven door de Gebroeders Grimm. Veel van hun verhalen zijn gebaseerd op de bossen van het Schwarzwald, gelegen in de Duitse deelstaat Baden-Württenberg. Geen wonder: de vele watervallen, kastelen en Barok-stadjes die je hier kunt vinden zijn een sprookjeswereld an sich. Het Schwarzwald mag je op jouw rondreis door Duitsland zeker niet missen!

Hotspot 3: Leer meer over de geschiedenis van mijnwerkers in Duitsland

Wie meer wil leren over de geschiedenis van Duitsland rijdt de 55 kilometer lange zilverroute. Deze route brengt je langs verlaten mijnen en mijnwerkersdorpjes waar vanaf de 12e eeuw zilver werd gewonnen. Je vindt onderweg nog veel herinneringen aan oude tradities. Vergeet niet te stoppen bij de Albrechtsbrug. Deze voormalig porseleinfabriek beschikt over prachtige, kolossale muurschilderingen.

Hotspot 4: Kom tot rust in Bad Schandau

Een vakantie in Duitsland is niet compleet zonder een paar daagjes complete rust. Plan jouw rustdagen in het mooie Bad Schandau. Hier vind je niet alleen betoverende natuur met imposante rotsformaties en de rivier de Elbe; het plaatsje is van Oudsher een kuuroord! Na een mooie wandeling laat je jezelf in de watten leggen bij één van de vele moderne Spa & Wellness faciliteiten die Bad Schandau rijk is. Als dat geen genieten is…

Lees ook: Met de auto op vakantie? Let dan op deze zaken

Ook interessant