Top 6 safariparken in Kenia

Op safari in Afrika is voor veel mensen echt een droom om mee te maken en het staat dan ook vaak bovenaan hun bucketlist. Deze droom kun je waarmaken door naar Kenia te gaan! In dit artikel delen we namelijk zes bijzondere nationale parken die dit Afrikaanse land rijk is. In deze parken kun je op adembenemende safari’s gaan en onder begeleiding van een ervaren gids in een stoere jeep de wildernis in trekken. Bewonder grote kuddes zebra’s en gnoe’s en met een beetje geluk kun je misschien wel de Big Five spotten. Ga ook meteen langs het nomadische volk Masai om wat meer over hun oude cultuur en tradities te leren. Als de avond valt, overnacht je natuurlijk in een luxe lodge en kun je in slaap vallen onder de mooiste sterrenhemel!

1. Tsavo East National Park

Tsavo East National Park kunnen we absoluut niet overslaan in dit lijstje, want het is een van de meest indrukwekkende nationale parken van Kenia vanwege de gigantische omvang. Tsavo East National Park bestaat sinds 1948 en is een van de oudste parken van Kenia. Alleen het Nairobi National Park is ouder, want dit park was twee jaar eerder opgericht in 1946.

2. Amboseli National Park

In het zuiden van Kenia ligt het relatief kleinere Amboseli National Park. Dit park heeft de bijnaam “Home of Elephants” vanwege de grote groep olifanten die hier leven. Het park is erg dor en kaal vanwege de enorme droogte, maar verschillende liefdadigheidsinstellingen proberen hier verandering in te brengen.

3. Lake Nakuru National Park

Het Lake Nakuru National Park is vernoemd naar het gelijknamige meer, dat midden in het park gelegen is. Veel verschillende soorten wilde dieren komen naar dit meer om te drinken, dus het is een goede plek om een safari te doen. Als je geluk hebt, kom je hier de witte en zwarte neushoorn tegen en verder kun je ook leeuwen, antilopen, flamingo’s en nog veel meer andere diersoorten spotten.

4. Masai Mara Game Reserve

Dit natuurreservaat staat voor velen bekend als een van de mooiste nationale parken die Kenia rijk is. Het Masai Mara Game Reserve beslaat een gigantisch natuurgebied vlakbij de grens met Tanzania en loopt nog verder door in dit buurland. Het gedeelte in Tanzania heet trouwens Serengeti National Park. Iedere zomer vindt er een hele grote migratie plaats van duizenden zebra’s en gnoes en deze dieren verplaatsen zich van Serengeti naar Masai Mara. Dit fenomeen kun je het beste vanuit de luchtballon aanschouwen: een onvergetelijke ervaring! Vanwege de grote aantallen kuddedieren zul je in dit gebied ook leeuwen tegenkomen.

5. Nairobi National Park

Het Nairobi National Park is erg uniek, want dit natuurreservaat is het enige nationale park ter wereld dat direct aan een hoofdstad zit. Je kunt hier dus hyena’s, giraffen, cheeta’s en luipaarden bekijken, met de skyline van Nairobi op de achtergrond. Goed om te weten: je hebt je paspoort nodig om dit park te mogen bezoeken en je moet tevens een safari-kaart kopen.

Ten noorden van Nairobi ligt het Mount Kenya National Park op 3 km hoogte. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit park op de Mount Kenya en deze berg is 5,2 km hoog. Het is de een na hoogste berg in Afrika en alleen de Kilimanjaro berg is nog hoger dan deze.

6. Kisite-Mpunguti Marine National Park

Aan de zuidkust van Kenia ligt het Kisite-Mpunguti Marine National Park. Dit park is anders dan de meeste safariparken, want er is hier geen zebra of olifant te bekennen! Het is namelijk een marinepark en dus zul je er alleen zeedieren zoals schildpadden, dolfijnen en soms zelfs walvissen (van augustus tot oktober) tegenkomen. Er leven hier meer dan 250 vissoorten en je kunt er ook snorkelen en duiken. Combineer een bezoek aan Kisite-Mpunguti Marine National Park met een dagje strand bij Dani Beach vlakbij Mombasa, een van de mooiste Keniaanse stranden.

Bron: https://www.matoketours.nl/kenia/

Ook interessant