Op een Zanzibar vakantie kom je ogen te kort

Zanzibar is een eiland voor de Afrikaanse oostkust en als jij een Zanzibar vakantie in het verschiet hebt, dan ga je een schitterende tijd tegemoet. Het eiland ligt ongeveer 50 kilometer van Tanzania af in de Indische Oceaan en het heeft een tropisch klimaat. Het is er gemiddeld het hele jaar door 27 graden. Veel vakantiegangers boeken een Zanzibar vakantie omdat het er een paradijs is voor watersporters. Voor duikers en snorkelaars staat een kleurrijke onderwaterwereld klaar. Zanzibar maakt deel uit van de specerijen eilanden, omdat je er verscheidene kruidenplantages aantreft. Lees hier verder over de veelzijdigheid van Zanzibar en waarom een Zanzibar vakantie niemand zal vervelen.

Een Zanzibar vakantie naar het strand

Alleen om de stranden is Zanzibar al het bezoeken waard. De bekende witte stranden, azuurblauwe zee en palmbomen vind je hier in overvloed. Zanzibar heeft volgens sommigen de mooiste zandstranden van de wereld en deze vind je aan de noord- en oostkust. De Menai Bay Conservation Area langs de zuidwest kust is een beschermde baai waar je prachtig kunt duiken en ook bultrugwalvissen kunt zien. Het meest toeristische gedeelte van het eiland is het noordwesten, dus als je rust zoekt tijdens je Zanzibar vakantie, ga je daar beter niet heen. Het oosten is dan minder toeristisch.

Een bezoekje aan Stone Town

Stone Town is de hoofdstad van Zanzibar en het is een stad die je herkent aan de schitterend bewerkte houten deuren. Er leven allerlei culturen samen (Afrikaans, Indisch, Arabisch), wat een kleurrijke en interessante mix oplevert. Je loopt er door de kronkelende straatjes, langs de kruidenmarkten, rust even uit in één van de kleine barretjes en eet heerlijk in een traditioneel restaurant. De grootste bezienswaardigheid van de stad is het voormalige ceremoniële paleis van de Sultan The House of Wonders (Beit al Ajaib). Bekijk tijdens je Zanzibar vakantie de witte klokkentoren en de zuilen van dit schitterende bouwwerk.

Een excursie naar de kruidenplantages

Wil je meer leren over de geschiedenis van het eiland tijdens je Zanzibar vakantie, dan plan je een excursie in naar de kruidenplantages. Hier kun je zien hoe men onder andere nootmuskaat, kruidnagel, peper en kaneel kweekt. Je kunt op je Zanzibar vakantie mountainbiken over het eiland, de andere specerijen eilanden bezoeken (Pemba Eiland en Mafia Eiland), dineren bij een restaurant op een rots (The Rock) en zelfs verblijven op je eigen privé eiland (Chumbe Island). Het Jozani Forest is dan ook de moeite waard, vooral als je van jungle en apen houdt.

Op Zanzibar beleeft iedereen een onvergetelijke tijd

Er zijn maar weinig mensen die zich tijdens een Zanzibar vakantie zullen vervelen. Er is cultuur, geschiedenis, strand en zon, watersport, avontuur en heerlijk eten en drinken. Je kunt er op excursies naar kruidenplantages, naar het huis van Freddie Mercury, naar een jungle en naar een beschermd onderwater gebied. Wat ook je interesse of doel voor je vakantie, op Zanzibar vind je vast wat je zoekt. Boek daarom vandaag nog, want met een constante heerlijke temperatuur is er geen periode in het jaar waarin dit eiland niet te bezoeken valt.

Meer informatie over Zanzibar? Kijk dan snel op tanzaniaspecialist.com.

 

Ook interessant