Solo reizen voor beginners

Spannend! Je wilt voor het eerst alleen op reis. Je hebt geen idee wat er allemaal op je afkomt, maar je bent er van overtuigd dat je alleen wilt gaan. In de praktijk valt het voor de meeste solo reizigers enorm mee. Gelukkig kan je tegenwoordig voldoen informatie vinden op het internet, voordat je vertrekt. We hebben hieronder de meest gestelde solo reizen voor beginners vragen op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan onderaan de pagina door een reactie te geven.

Is solo reizen wel iets voor mij? 

Iedereen reageert anders op het solo reizen. De een vindt het vreselijk en een ander wil nooit meer met iemand anders op reis. Wanneer je al vaker op reis bent geweest, maar nog nooit alleen kun je jezelf afvragen hoe dit beviel. Vond je het lekker om gezelschap te hebben of was je juist aan het genieten van de tijd die je alleen doorbracht? Voordat je begint aan een lange solo reis kun je er ook voor kiezen om eerst een paar dagen alleen weg te gaan. Zo kun je proeven hoe het is om alleen te gaan. Ook wanneer je solo reist hoef je niet alleen te zijn. Je kunt ervoor kiezen om andere mensen op te zoeken tijdens je reis. Alleen reizen hoeft dus niet altijd volledig solo te zijn.

Solo reizen voor beginners: Wat neem je mee?

Wat moet je allemaal meenemen als solo reiziger? Dit is afhankelijk van waar je naartoe reist, hoe lang je weg wilt blijven en hoe je jezelf wilt verplaatsen. Belangrijk is wel dat je je altijd moet kunnen redden als je alleen bent. Een communicatiemiddel, een extra powerbank, contant geld en veiligheidsmaatregelen zijn belangrijk. Er is namelijk niemand die op je let wanneer je alleen weg bent. Wat je voor de rest wilt meenemen hangt of van wat jij nodig vindt om bij je te hebben. Less is more! Je zult merken dat je beter minder kunt meenemen. Koop een kleine reistas op wielen en neem alleen het noodzakelijke mee. Wanneer je alleen reist kun je ook overal je kleding wassen en verzorgingsproducten zijn overal ter wereld te koop. Solo reizen voor beginners bonus tip: Stop een Apple Airtag in je koffer of backpack. Je “hele leven” zit hierin. Met een Airtag kun je altijd je spullen weer opsporen.

Veiligheid staat voorop!

Voor een beginner kan solo reizen erg spannend zijn. Om het allemaal zo veilig mogelijk te maken is het belangrijk dat je andere mensen inlicht over je verblijf. Houd contact met familie en/of vrienden. Maar ook met mensen die je tijdens je reis ontmoet. Zo ben je zelf niet alleen gerust maar stel je ook de mensen gerust die om je geven.

Ook interessant