Rondreis door Vietnam

Rondreizen door Vietnam is voor veel mensen een droom, maar als je het echt gaat doen dan is het handig om van te voren goed te bedenken wat je wel en niet nodig hebt. Daarom is het voorbereid op pad gaan ontzettend belangrijk. Goed voorbereid op pad gaan is al het halve werk immers. In deze blog is dan ook te lezen wat je mee moet nemen, waar je goed voor op moet letten en is er algemene informatie over Vietnam te lezen.

Wat mee te nemen naar Vietnam?

In Vietnam is het vaak erg warm, maar in de hoger gelegen gebieden kan het best wel erg nog afkoelen. Daarom is het verstandig om nog een extra vest, trui of jas mee te nemen wat niet al te veel ruimte in neemt maar wel wat warmer is. Daarnaast is het verstandig om een reisstekker mee te nemen, zodat je zeker weet dat je jouw telefoon kunt opladen. Verder is het handig om een reisgids mee te nemen, zodat je als je geen bereik hebt of geen wifi dat je daarin kunt kijken voor een verblijf. Hierdoor ben je goed voorbereid als er geen bereik is op dat moment. Daarnaast is het verstandig om wat medicijnen mee te nemen naar Vietnam, zodat je niet naar een lokale apotheek hoeft. Zodat je het alvast bij je hebt mocht het nodig zijn. Zo kun je denken aan diarreeremmers en paracetamol, maar blarenpleisters zijn ook een goed idee om mee te nemen.

Waar moet je goed voor opletten?

Voordat je gaat backpacken is het verstandig om een goede backpack aan te schaffen. Zorg dat die comfortabel en goed op je rug zit, zodat je geen rugpijn ervan kunt krijgen. Daarnaast is het ook belangrijk om te bekijken wat je echt meeneemt op vakantie en wat niet nodig is. Hoe meer onnodige spullen je gaat meesjouwen hoe zwaarder de backpack is. Naast dat je rug ontzettend belangrijk is zijn inentingen en malariatabletten. Als je al meerdere keren bent ingeënt is het alsnog verstandig om te checken of je geen andere inentingen nodig hebt. Je kunt beter wel kijken voor de zekerheid dan dat je er aan komt en heel ziek wordt of zelfs het land niet in mag.

Algemene informatie Vietnam

Voor een rondreis Vietnam heb je een visum nodig, deze kun je alleen op de luchthaven van Ho Chi Minh aanvragen. Daarom is het verstandig om het van te voren al aan te vragen bij de Vietnamese Ambassade in Den Haag. De beste reistijd voor Vietnam is tussen december tot en met april. Het is dan namelijk niet extreem weer, geen grote groepen toeristen en er valt weinig neerslag. De munteenheid die in Vietnam wordt gebruikt is de Vietnamese Dong (VND), maar ook de Amerikaanse Dollars (USD). Als je cash geld op is dan zijn er genoeg ATM’s waar je extra cash geld kunt bij pinnen. Verder is een creditcard hebben ook erg handig, doordat je daarmee gemakkelijk een hotel of een excursie kunt betalen.

Ook interessant