5 Zuid-Europese steden waar de zon (bijna) altijd schijnt

Voor een stedentripje kun je natuurlijk dicht bij huis blijven, maar we zijn nu toch wel écht aan wat warmte toe. Hop, dat vliegtuig in dus! En heb je klassiekers als Rome en Barcelona al van je lijstje gestreept? Dan is het hoog tijd voor een van deze 5 Zuid-Europese parels. Let’s go!

Athene

Het is misschien niet de eerste stad die in je hoofd opkomt, maar Athene mag best wat vaker in de spotlights staan. In de Griekse hoofdstad komen vooral cultuurliefhebbers aan hun trekken, want je reist hier een paar duizend jaar terug in de tijd. Bewonder het Akropolis, het Parthenon en andere hoogtepunten uit de Oudheid. Beloon jezelf daarna met souvlaki, mousaka of een ouzo. En dat alles onder de warme zon!

Bilbao

Vergeet Barcelona of Valencia: Bilbao is de nieuwe hotspot van Spanje! Het leukste is dat deze stad in het Baskenland ligt en je daardoor een kijkje geeft in de unieke Noord-Spaanse cultuur. Tel daar een oud centrum, het wereldberoemde Guggenheim, pinxtos en een glaasje Rioja bij op… need we say more?

Lissabon

Het is inmiddels een van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip. En niet zonder reden! Deze Portugese parel staat bekend om zijn prachtige architectuur (inclusief Instagram-waardige azulejos), levendige sfeer en karakteristieke gele trams. Zie je jezelf al zitten op een zonnig terrasje met fado-muziek op de achtergrond?

Napels

“Eerst Napels zien en dan sterven.” Als we Goethe mogen geloven, is deze kuststad in Italië dus best de moeite waard. Zeker als je de klassiekers Florence en Rome inmiddels op je duimpje kent, mag het best een tikje rauwer en spannender. Dwalen door smalle straatjes, op zoek naar de lekkerste pizza’s en een boottochtje naar Ischia: daar zeg je toch geen nee tegen?

Sevilla

De Andalusische hoofdstad is er een voor levensgenieters. Het is een tapas-walhalla, de bakermat van de flamenco en de stad van de Moorse invloeden. Op een zwoele zomeravond zie je Sevilla op zijn best, wanneer de terrasjes volstromen met temperamentvolle inwoners en de sfeer met het uur bruisender wordt. ¡Vamos!

Ook interessant