Originele buitenmaaltijden voor feestjes: ontdek de mogelijkheden

Wanneer je een feestje geeft met een warme maaltijd, zal in veel gevallen worden gekozen voor een barbecue. Eenvoudig, lekker en populair. Daarnaast is het ook lastig om een praktisch alternatief te bedenken. Wil je toch eens wat anders? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor één van de onderstaande ideeën.

Huur eens een pizzaoven

Tegenwoordig kan je een hout gestookte pizzaoven voor in de tuin huren. Vaak zijn deze gemaakt van metaal of steen en op een karretje geplaatst. Hierdoor heb je rondom de oven ook een handig werkblad. Er zijn echter ook draagbare pizzaovens te huur.

Met de pizzaoven kan je heerlijke pizza’s maken die net zo lekker smaken als van een pizzeria. Nadat het bijgeleverde hout tot een goed vuurtje is gemaakt, zijn de pizza’s na ongeveer 2 tot 3 minuten al klaar. Daarbij kunnen twee pizza’s tegelijk in de oven. Een pizzaoven is dus ook zeker geschikt voor groepen. Er kunnen namelijk wel 50 pizza’s per uur mee worden gebakken.

Het huren van een pizzaoven is origineel, makkelijk en voor veel mensen geschikt. Wil je extra gemak? Dan kan je er vaak voor kiezen om ook een pizzabakker bij de oven te huren. Of bijvoorbeeld alleen het deeg en beleg.
Meer informatie kan je vinden via de volgende link op een pagina met: uitleg over pizzaovens huren.

Ga eens buiten gourmetten

Bij het idee gourmetten denk je waarschijnlijk als snel aan Pasen en Kerst. Maar gourmetten kan ook buiten leuk zijn. Een soort barbecueën maar dan net even anders. Extra voordeel; je hebt in huis geen stank.
Uiteraard kan je het gourmetten een zomers twist geven. Bijvoorbeeld door toevoegingen zoals fruitspiesjes, schijven meloen, sangria, rosé, Radler en andere zomerse producten.

Barbecueën op originele wijze

Wil je eigenlijk toch het liefste gewoon gaan barbecueën? Ook dat kan op een originele manier. Bijvoorbeeld door te kiezen voor originele gerechten. Daarbij kan je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • zelfgemaakte hamburgers of gehaktstaafjes
    • kippendijfilet
    • groentestokjes
    • vis
    • gepofte aardappels

Er zijn uiteraard nog veel meer originele gerechten waarmee je een standaard barbecue, opeens veel origineler kunt maken. Ook de aankleding heeft invloed. Je kan de tuin en tafel leuk aankleden aan de hand van bijvoorbeeld een thema. Zoals exotisch, western of Mexicaans. Ook gerechten zou je aan het thema kunnen aanpassen.

Zelf koken

Uiteraard kan je ook zelf een maaltijd bereiden. Al is dat wel een stuk meer werk en vergt het de nodige planning. Alle gerechten moeten namelijk tegelijkertijd warm zijn. Zeker wanneer je kiest voor een buffet, zullen de gerechten goed op elkaar afgestemd moeten zijn zodat ze gelijktijdig klaar kunnen zijn.
Is de groep wat kleiner? Dan kan je ook gaan eten per gang. Dan hoeven niet alle gerechten gelijktijdig warm te zijn. Nadeel is echter dat je tijdens de maaltijd, zelf nog veel in de keuken zal staan.

Hopelijk heb je de nodige inspiratie opgedaan en kan je een extra originele maaltijd aan je feestje toevoegen.

Ook interessant